Νέα

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Σε θερμό φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2017 στις 29 Ιανουαρίου στα γραφεία της εταιρείας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους νέοι αλλά και παλιότεροι συντονιστές, μέλη και φίλοι της ΕΕΑΨ. Οι Εκπαιδευόμενοι Συντονιστές στην Αντλεριανή Ψυχολογία ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βραδιάς καθώς έγιναν αποδέκτες ενός θερμού καλωσορίσματος από την Πρόεδρο του ΔΣ καθώς και από όλους τους παραβρισκόμενους.

Το φλουρί κέρδισε Εκπαιδευόμενος Συντονιστής ενώ κληρώθηκαν διάφορα συμβολικά δώρα μέσα από την λαχειοφόρο. Επίσης, τα ημερολόγια του 2017 της ΕΕΑΨ (τα οποία φιλοξενούν εικόνες με μηνύματα που κόσμησαν τα γραφεία της εταιρείας από την ίδρυση της έως σήμερα) διατέθηκαν στους παραβρισκόμενους.

Τέλος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή ενός βίντεο με φωτογραφικό υλικό που αναφέρονταν στην ιστορία και τις δραστηριότητες της εταιρείας από τις αρχές της ίδρυσης της.

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη της Λελέτας Καββαδά, ιδρυτικό μέλος της ΕΕΑΨ.


Ένα τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Ιουλιέτα Καββαδά

To 2016 αποχαιρέτησαμε την Ιουλίετα Καββαδά, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας, μέντορα της Ελληνικής Αντλεριανής Οικογένειας.

Η Ιουλιέτα Καββαδά, η Λελέτα για όλους όσους την γνώριζαν και αγάπησαν, ήταν μια ηγετική μορφή. Ένας αυθεντικός άνθρωπος με μεγάλο αίσθημα ευθύνης. Χαρισματική προσωπικότητα με αφάνταστη ευαισθησία  και ενσυναίσθηση. Εξαίρετη ψυχολόγος βοήθησε όποιον την πλησίαζε να ανοίξει τους ορίζοντες του και να σταθεί γερά στην ζωή. Ήταν ακούραστη, δημιουργική και πάνω από όλα αγαπούσε τους ανθρώπους!

Λίγα λόγια για την ζωή και το εργό της, θα βρείτε εδώ

 

"Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε".

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΛΕΡΙΑΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο 'ΠΥΡΝΑ', σας προσκαλεί στην δίωρη oμιλία της Δρ.Νιόβης Μιχαλοπούλου με θέμα: "Μιλώντας στα παιδιά για το ΣΕΞ: Όλα όσα δε θέλετε να σας ρωτήσουν και πώς να τα αντιμετωπίσετε". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 7:30μμ στο χώρο της ΠΥΡΝΑ (Κοκκιναρά 43, Κηφισιά).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 


ICASSI 2016: Ετήσια Εκπαιδευτική Συνάντηση της Διεθνούς Αντλεριανής Κοινότητας

Οι εγγραφές ξεκίνησαν για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό ICASSI το oποίο θα πραγματοποιηθεί απο τις 24 Ιουλίου εως τις 6 Αυγούστου στo Trenčianske Teplice της Σλοβακία. Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των μαθημάτων και την διαδικασία εγγραφής, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ICASSI - www.icassi.net -   ή/και στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο, πατώντας εδώ

Η υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες είναι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

 

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίττας 2016

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 σας περιμένουμε μετά τις 6:00 το απόγευμα, στα Γραφεία της Εταιρείας μας  (Δ. Σούτσου 22, Αμπελόκηποι, 3ος όροφος) για την Κοπή της Πίττας μας.


Στα πλαίσια των δράσεων Κοινωνικού Ενδιαφέροντος, η Εταιρεία μας σε συνεργασία με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και «ΑΓΚΑΛΙΑ», προσφέρει χρήσιμο υλικό για τις ανάγκες των προσφύγων.Σας επισυνάπτουμε σχετική λίστα με είδη που μπορείτε να προσφέρετε και να τα παραδώσετε στα γραφεία μας, την ημέρα της κοπής της πίττας. Λίστα ειδών σε μορφή pdf

Η συμμετοχή στην κοπή της πίττας είναι ελεύθερη.

 


Ένα τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας φίλη Ρέα

Έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας φίλη Ρέα Ποταμίτη, ενεργό μέλος και εθελόντρια της Ε.Ε.Α.Ψ.

 

H Ρέα Ποταμίτη γεννήθηκε το 1937 στα Ιωάννινα και από το 1940 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο παντρεύτηκε και απέκτησε τρία παιδιά. Από το 1973 δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά και με συνεχή εκπαίδευση, στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας, στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, στο Δημόσιο Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Νταού Πεντέλης), στο Αναμορφωτικό Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Κοριτσιών και ως συντονίστρια ομάδων μελέτης. Το 1996 διέκοψε τις εθελοντικές δραστηριότητές της λόγω αλλαγής κατοικίας στο Πήλιο. Εκεί έγραψε τις δύο ποιητικές συλλογές Στη γη του Πηλίου και Δειλινό Συγκομιδής (Εκδόσεις Ιωλκός), καθώς και το βιβλίο-μαρτυρία Ιωνία-Μάνα. Νέα Ιωνία-Κόρη. (Εκδόσεις Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

 

Στο βιβλίο της «Γέφυρα Ελπίδας. Ημέρες Εθελοντισμού» (Εκδόσεις Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, 2010) κατέγραψε το χρονικό των σαράντα χρόνων (1969-2009) λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Αντλεριανής Ψυχολογίας και την απασχόλησή της, με την εθελοντική εργασία κοινωνικής προσφοράς.

 

Η Ε.Ε.Α.Ψ. τιμά την μνήμη της, προσφέροντας αυτή τη χρονιά μια υποτροφία για την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου.

Καλό ταξίδι αγαπημένη μας φίλη Ρέα .

Σάββατο 5/11/2016 11:00 π.μ. -  17:00 μ.μ. Εκπαίδευση Νέων Συντονιστών* περισσότερα

Κυριακή 6/11/2016 11:00 π.μ. -  16:00 μ.μ. Εκπαίδευση Νέων Συντονιστών* περισσότερα

Σάββατο 12/11/2016 13:00 μ.μ. -  17:00μ.μ.   Γυναίκες* περισσότερα

Κυριακή 13/11/2016 11:00 π.μ. -  17:00 μ.μ. Ομάδα Νέων* περισσότερα

19 Δεκ,Σάβ.:11:00-14:00-Τα δώρα που φέρνει η αποκλίνουσα προσωπικότητα περισσότερα